Helppo vegaaninen marjapiirakka

Pakkasessa on pyörinyt jo pitemmän aikaa vihreitä herukoita ja karviaisia, enkä ole keksinyt niille mitään käyttöä. Yleensä hurautan marjat smoothien sekaan, mutta nämä ovat liian kirpsakoita omaan makuun. Kyllähän ne menisivät kuin huomaamatta muiden marjojen seassa, jos laittaisi aina vähän kerrallaan, mutta eipä ole tullut laitettua. Päätin nyt hankkiutua näistä kerralla eroon ja tehdä piirakan. Pelkäsin vähän etukäteen mitä tästä tulee kun eivät ole kovin makeita, mutta yllätyinkin positiivisesti. Juuri sellainen sopivan makuinen, ei liian makea, eikä liian kirpakka. Päälle kun hurautti vielä vaniljakastiketta, niin olikin aika herkkua. Jopa taapero suostui syömään tätä.

Taikina:

4 dl jauhoja, johon käytin 3 dl luomuvehnäjauhoja ja 1 dl mantelijauhoa.
2 dl kookossokeria.
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl Oatlyn iMat fraichea
1 dl luomukauramaitoa
150g sinistä keiju-margariinia sulatettuna

Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin ja lisää lopuksi nestemäiset aineet eli fraiche, maito ja keiju. Käytin paistamiseen piirakkavuokaa. Päälle marjoja oman maun mukaan. Itse tykkään, että mitä enemmän sen parempi 🙂
Pinnalle tein vielä sötkötyksen, johon laitoin:

25g keijua sulatettuna
1 dl kookossokeria
2dl sekoitus kookoshiutaleita ja manteli murusia, joita jäi yli kun tein mantelimaitoa

Paistoin uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia, mutta kannattaa seurata omaa uunia ja tarkkailla milloin olisi valmis. Ainakin meidän uuni yleensä paistaa vähän liiankin lämpimästi ja saa olla haukkana vahtimassa ettei leipomukset ja kokkailut kärvähdä uunin kuumudessa.