Tampereen Kädentaidot 2016-messut

Vähän jälkijunassa, mutta kuitenkin 🙂

Tampereen messut ovat tulleet tutuksi jo aika monta kertaa. En edes muista montako kertaa siellä on tullut oltua, mutta monta. Niin pöydän takana kuin ihan fiilistelemässäkin vieraana. Viime vuoden messujen aikaan olimme jo aika kyllästyneitä jatkuvaan tavaroitten pakkaamiseen ja raahaamiseen paikasta toiseeen. Päätimme silloin, että jätämme Tampereenkin kädentaidot 2016-messut väliin kuten kaikki muutkin. Kuinkas ollakaan, muutama viikko ennen messuja tarjoutui yksi vapaa peruutuspaikka ja simsalapim, mieli muuttui jälleen kerran. Siinä vaiheessa olinkin jo taas aika innostunut messuilemisesta ja päätös tuntui hyvältä. Ei kun hommiin!

Värikkäät kuppikakkuset

Mutta, mutta. Kaikki ei mennytkään niin kuin strömsössä. Ilmaantui pienempiä ja vähän isompia vastoinkäymisiä. Taapero tuli kipeäksi juuri kriittisellä hetkellä kun työhuoneella oli vino pino uusia tuotteita tuloillaan. Siis puolivalmiita tuotteita mitkä olisi kyllä ehtinyt tehdä vlmiiksi, jos vain olisi pystynyt menemään työhuoneelle. Mene siinä sitten kun toinen on niin kipeä ja haluaa vain roikkua kaulassa kiinni hokien ikävää. Alistuin kohtalooni ja 2 viikkoa tuhraantui siihen. Se ei tietenkään stressitasoa laskenut mitenkään kun ei tiennyt onko Tampereella mitään myytävää valmiina.

Hauskat joulutonttuset

Toinen murheenkryyni oli auto. Siitä tietenkin paloi sulakkeet asunto-osasta just kun ei olisi saanut. Vesipumppu ja valot lakkasi toimimasta. Ohjekirja tietenkin saksaksi ja ei mitään hajua mistä nämä sulakkeet löytää, että saisi vaihdettua. Montakohan päivää sielläkin konttasin pitkin poikin ja yritin löytää niitä. Siinäkin meni monta tehokasta työpäivää ihan hukkaan. Kyselin kaiken maailman karavaanaripalstoilta ja  googlailin ihan into piukeena. Ei löytynyt, ei sitten millään. Se on edelleen suuri mysteeri ja sellaiseksi saa jäädä kevääseen asti. Onneksi sähköt toimii ja valoa saa muutenkin. Ei tarvinnut pimeässä istua. Juomavedelle meillä on muutenkin autossa oma kanisteri, joten eipä tuo vesipumpun toimimattomuuskaan haitannut yhtään. Luojan kiitos, ei ollut mikään suurempi ongelma. Tuossa vaiheessa ennen messuja tuskin olisi ollut enää vapaita hotellihuoneita jäljellä ja olisi tullut aika kallis reissu, jos olisi pitänyt autokin vuokrata messuja varten. Meillä kun ei ole muuta kulkupeliä kuin tämä ihana asuntoauto nimeltä Martta <3

Meitin “hotelli” messujen ajan 🙂

Matkaan päästiin kuitenkin. Tosin muutamia ylimääräinen sydämen tykytys saatiin kun perillä varaamastamme sähköpaikasta ei tullutkaan virtaa, vaikka johto seinässä ja kaikki niin kuin piti. Hivenen ärsytti kun piti vielä väsyneenä alkaa setviä sitäkin ja juosta ympäriinsä etsimässä henkilöä, joka tietäisi asiasta jotain. Vikahan oli vain niin yksinkertainen, että johdon asentaja ei ollut vaivautunut tarkistamaan tuliko pistokkeeseen sähköä. Onneksi ei siis sekään mikään isompi ongelma.

Pikkujoulutunnelmissa messujen jälkeen

Messuilla kuulemma paukkui taas yleisöennätykset mikä ei kyllä näkynyt sielläpäin hallia missä meidän osasto sijaitsi. Yleensä on tottunut siihen, että käytävät ovat ihan piukeana ihmisistä. Hyvä kun sekaan mahtuu. Tällä kertaa ruuhkan poikasta ei ollut havaittavissa. Vessaan pääsi kirmaamaan ihan vapaasti eikä tarvinnut pahemmin väistellä ketään. En tiedä sitten oliko muualla ruuhkaa kun en ehtinyt /jaksanut itse kierrellä. Tuntuu, että messut on paisuneet niin isoiksi ja monta hallia nähtävää. Jaksaako ihmiset enää kierrellä kaikkea läpi. Minä en ainakaan jaksa.

sydänkoristeet

Ihanat sydänkoristeet

Myynnillisesti ei kovin kaksiset messut, mikä taas vahvisti sitä päätöstä, että nyt saa messut jäädä määrittelemättömälle tauolle. Ei enää ole sitä intoa ja fiilistä osallistua myyntitapahtumiin. Tavaroiden pakkaaminen ja raahaaminen paikasta toiseen on alkanut tympimään ja matkaan lähteminen ei enää aiheuta perhosia vatsan pohjaan vaan tuntuu enemmänkin pakkopullalta. Varmaan hyvä aika lyödä kimpsut kasaan ja miettiä jotain ihan muuta. Mitä se sitten mahtaakan olla…saapas nähdä. Mutta messuilla meitä ei nyt ainakaan ensi vuoden puolella nähdä, ellei jotakin maata mullistavaa sitten tapahdu 🙂 Joulun myyntikalenterikin ammottaa tyhjyyttä. Yhtäkään paikkaa ei ole varattu ja mitään suunnitelmia ei ole eli tämä oli sitten näillä näkymin viimeinen myyntitapahtuma. Kiitos kaikille, jotka piipahtivat meidän osastolla! Nettikaupasta kuitenkin löytää edelleen tuotteita eli sinne vaan 🙂

Tampereen kädentaidot 2016-messut

Värikkäät vetskaripussukat

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna