Säädettävä kaulakoru

Korunyörin säätösolmun ohjetta on kyselty niin monta kertaa, että tässä se nyt tulee vihdoin ja viimein. Säädettävä kaulakoru on tosi helppo tehdä ja et tarvitse mitään muuta kuin pätkän haluamaasi nauhaa. Paras tähän tarkoitukseen on vahattu puuvillanyöri, se on kestävää ja monikäyttöinen. Yleensä käytän koruissa n. 80 cm pituista nyöriä, se on aika sopiva normaalipituisiin koruihin ja siinäkin riittää sitä säätövaraa reilusti. Toki voit käyttää pidempääkin jos tykkäät reilun mittaisista koruista.
Tämä ohje on juuri sinulle jos olet aloitteleva koruntekijä tai et halua käyttää korussasi mitään lukkoa. Riipus kannattaa laittaa tässä vaiheessa ennen solmimista, ellet sitten laita sitä esim. korurenkaalla roikkumaan.
musta huovutettu koru
1. Tee nyörin päähän tavallinen solmu niin lähelle päätä kuin saat. Kiristä se mahdollisimman tiukkaan ettei aukea. Toista sama myös toiseen päähän.
musta vahattu puuvillanyöri
2. Sido myörin pää solmulla kiinni toiseen päähän niin, että se toinen nyöri jää solmun sisälle. Kuvasta näet selkeämmin miten se menee. Tee solmu mahdollisimman lähelle nyörin päässä olevaa solmua ja kiristä tarpeeksi tiukalle. Kuitenkin niin että nyöri liikkuu vielä ihan sujuvasti solmun sisällä eli älä vedä sitä liian tiukkaan.
vahattu puuvillanyöri
3. Toista sama myös toiseen päähän ja nyt sinulla pitäisi olla tämän näköinen nyöri sidottuna. Näitä solmuja liikuttelemalla saat säädettyä koruasi sen pituiseksi kuin haluat. Solmut voivat löystyä käytössä, joten niitä voi aina välillä vähän kiristää.
musta vahanyöri
Nyt sinulla on valmis koru, helppoa ja nopeaa eikö totta?! Riipuksena voit käyttää mitä tahansa haluamaasi riipusta, oli se sitten valmistettu metallista, lasista, keramiikasta, muovista, villasta jne. Voit kiinnittää ne korurenkaalla, korupiikillä tai käyttää sellaista riipusta missä on jo valmiina lenkki ripustusta varten. Saat kauniisti laskeutuvan riipuksen kun laitat ne aina korurenkaalla roikkumaan kaulakoruun.

Enregistrer

Enregistrer