Koristeköynnös huopapalloista

Huopapalloista voi värkkäillä myös tällaisia köynnöksiä vaikkapa lastenjuhliin koristeeksi, valitse vain teemaan sopivat villojen värit ja huovuttele tarvittava määrä palloja. Pallojen ei tarvitse olla samankokoisia vaan voit myös leikitellä eri kokoisilla palloilla. Nämä köynnökset ovat supersuosittuja Amerikassa, mutta Suomeen tämä villitys ei ole vielä ainakaan rantautunut. Siellä näitä käytetään varsinkin lastenhuoneiden somisteena ja syntymäpäiväjuhlissa.

Mikäli olet neutraalien värien ystävä ja pidät enemmän minimalistisesta tyylistä, niin voit tehdä vaikka täysin valkoisen köynnöksen nyöriä myöten ja laittaa palloja harvakseltaan koristeeksi. Valkoinen köynnös sopii myös kauniisti jouluteemaan, jos haluat ripauksen joulutunnelmaa niin lisää joukkoon punaisia palloja. Tässä ohjeessa on käytetty samankokoisia 3cm pastellisävyisiä huopapalloja, mikä sopii meillä ympärivuotisesti kodin sisustukseen.

Voit sujauttaa sekaan myös puu- tai lasihelmiä, mikäli haluat vähän koristeellisemman köynnöksen ja enemmän yksityiskohtia.

Köynnöksen tekeminen on yhtä helppoa kuin aikaisemmin jakamieni hiuspompuloiden, vaatii vain tekijältä hieman kärsivällisyyttä ja sormivahvuutta. Jos olet huovuttanut tosi tiukkoja palloja niin kannattaa ottaa sukkapuikko ja pihdit avuksi neulan saamiseksi pallon läpi. Käyttämäni pallot olivat tosi jämäköitä ja sain sormenpääni helliksi tässä puuhassa.

Tähän köynnökseen on käytetty 59 kpl huopapalloja ja vahatun puuvillanyörin pituus oli 10m. Huopapallojen paikkoja voi siirtää nyörissä, mikäli köynnöksen paikkaa haluaa välillä vaihdella kotona paikasta toiseen ja pituus vaihtelee. Pallot voi myös kiinnittää solmuilla paikoilleen, mutta se rajoittaa käyttöä.

Koristeköynnös:

  • Huopapalloja
  • Nyöriä tai nauhaa
  • Sakset
  • Silmäneulan
  • (Pihdit)
  • (Sukkapuikon)

Jos käytät eri värisiä ja kokoisia palloja niin sommittele haluamasi järjestys ensin. Ota tarpeeksi pitkä pätkä nauhaa, muista jättää lenkkivara molempiin päihin kiinnittämistä varten ennen kuin pätkäiset nauhan katki. Minä olen katkaissut nyörin vasta loppuvaiheessa kun olen päättänyt, mihin sen loppujen lopuksi haluan laittaa ja paljonko sitä nyöriä siihen menee.

Pujota kaikki pallot nauhaan valmiiksi. Vielä ei tarvitse miettiä pallojen etäisyyksiä.

Päätä köynnöksen pituus ja tee molempii päihin kiinnityslenkit.

Siirtele pallot oikeille paikoilleen sopivan etäisyyden päähän toisistaan.

Nyt sinulla on  valmis köynnös ripustettavaksi!

Tässä ohjeessa on käytetty vahattua puuvillanyöriä, mikä on tosi kätevää kaikenlaisessa askartelussa, mutta yhtä hyvin voit käyttää muitakin nauhoja mitä sinulla sattuu kotona olemaan. Esimerkiksi organzanauhasta tulee tosi kauniita ja vähän juhlavampia koristeita.

Mikäli huopapallojen huovutus on vielä täysi mysteeri sinulle, niin ohje siihen löytyy blogista. Jos köynnöksen teko tuntuu turhan haastavalta ensikertalaiselle, niin voit kokeilla tehdä vaikka niitä hiuspompuloita ensi alkuun.

Tallenna

Tallenna

Tallenna