Näin tehdään karkkiköynnös vaikkapa joulukuuseen. Easy candy garland tutorial for christmas tree.

Tässä superhelpon karkkiköynnöksen ohje, jonka tekeminen onnistuu lapsiltakin. Vaikein kohta on sellofaanin kääriminen helmen ympärille, mutta siinä voi aikuinen auttaa, jos tuntuu liian hankalalta.  Jos koristeesta haluaa kevyemmän voi puu- tai muovihelmien tilalla käyttää huopapalloja. Tällöin nauhan saaminen pallon läpi on hiukan vaikeampaa, mutta onnistuu kyllä sekin.

This is super easy candy garland tutorial and even kids can do it with a little help. You can use felt balls if you want lighter garland. 

Tarvittavat materiaalit karkkiköynnökseen- Materials you need
– Isoja puu- tai muovihelmiä / Big wooden or plastic beads
– Sellofaania / Cellophane
– Nauhaa / Ribbon
– Ohutta narua tai lankaa karkkien solmimiseen / Thin ribbon or yarn for wrapping candies
– Iso silmänneula / Big eye needle

Ota tarpeeksi pitkä nauha mistä köynnöksen teet. Mieluummin liian pitkä kuin liian lyhyt. Pituuden voit määritellä sen mukaan miten jaksat karkkeja kääriä. Jos sinulla on joku monen kymmenen metrin rulla mistä nauhaa otat, niin ei tarvitse edes katkaista siitä sitä pätkää heti. Pujottelet ensin kaikki ja teet valmiiksi. Sitten kun olet tyytyväinen nauhan pituuteen niin katkaiset sen. Ihan ensiksi pujottele nauhaan niin paljon helmiä kun haluat köynnökseen tulevan. Niitä voi kyllä myöhemminkin lisäillä, mutta tykkään itse tehdä aina yhden vaiheen kerrallaan. Helmien määrä riippuu siitäkin miten tiheään haluat karkkeja nauhaan laittaa.

Take long ribbon and put so many beads than you want to use in this garland. It depends how close you want to put those candies and how long garland it will be. It is up to you.

Sitten leikkaa sellofaanista kaikkiin palloihin  sopivan kokoiset kääreet. Voit tehdä sen ihan vapaalla kädellä, ei tarvitse alkaa mittailemaan. Myöhemmin voit siistiä karkkikääreitä, jos tuntuvat liian isoilta tai eivät näytä siisteiltä.

Next cut cellophane for wraps. You don´t have to measure anything, just free hand cutting. You can fix those wraps later if it is too big. Just make sure it is wide enough for wrapping.

Seuraavaksi kääri sellofaani helmen ympäri ja kiinnitä narulla. Tähän voit käyttää ihan millaista narua haluat. Riippuu ihan omista makumieltymyksistä, että haluatko huomaamattoman kiinnistyksen vaiko jonkun nätin nauhan koristeeksi. Voit vaikka solmia rusetinkin jos tykkäät. Jos tuntuu kovin vaikealta kääriä tuota sellofaania helmen ympäri niin voit kiinnittää sen keskeltä esim. pienellä läpinäkyvällä teipinpalalla. Helpottaa huomattavasti.

Next wrap cellophane around bead and close it with yarn or thin ribbon. You can make even bow if you want. If it feels difficult to do it, you can use little piece of tape to close that cellophane wrap.

Tee sama toiselle päälle ja tee näin kaikille helmille. Tämän jälkeen voit siistiä “karkkipapereita” jos haluat.

Do this same to all beads and then you can fix and cut those wrap papers if you want.

Tadaa! Karkkiköynnös on valmis. Voit siirrellä karkkeja nauhassa niin lähelle toisiaan kuin haluat. Jos laitat karkkeja tosi tiheään ja teet köynnöksestä kovin pitkän, niin siitä voi tulla aika painava. Silloin suosittelen käytettäväksi huopapalloja.

Valmis karkkiköynnös ripustettavaksi.

Valmis karkkiköynnös ripustettavaksi.

Joko olet osallistunut tonttuarvontaan? Jos et niin vielä ehdit, voit voittaa käsintehdyn tontun itsellesi äänestämällä tonttujen joukosta omaa suosikkiasi.

Tallenna

Tallenna