Joulukoristeiden teko on viime vuosina jäänyt vähän vähemmälle, eipä juuri ole ehtinyt muilta kiireiltä tekemään kun pahin myyntihässäkkä ajoittuu aina joulun tietämille ja silloin juostaan pää kolmantena jalkana myyntitapahtumasta toiseen myymässä. Nyt ollaan otettu vähän rennommin ja on ehtinyt vähän kotiinkin tehdä “ihan jotain pientä”, kuten tämän jouluisen ovikranssin.

Ovikranssi

Joulukranssin koristeita.

Meillä ei yleensä ole mitään ovikranssia ovessa, sillä ne tuppaavat jotenkin kummasti aina häviämään siitä yön pikkutunneilla. Tykkäisin kyllä koristella ovea hauskoilla kransseilla ja muilla jutuilla, mutta minkäs teet. Satumme asumaan kerrostalon alimmassa kerroksessa ja kaikki ramppaavat tästä ohi jos tulevat takaovesta sisälle tai reippailevat portaat ylös. Tiedä häntä onko mun viritelmät niin kauheita, että niistä pitää hankkiutua eroon vai jollekin tulee ihan hirveä tarve saada sellainen omaan käyttöön…=D

Jännityksellä seurataan kauan nyt kranssi pysyy ovessa!

Joulukranssi

Pieniä koristekärpässieniä.

Olin tässä yhtenä päivänä pakkailemassa tilauksia työhuoneella kun iski aivan vastustamaton himo tehdä joku kiva jouluinen ovikranssi oveen. Sormet suorastaan syyhysi päästä näpertelemään jotain ihanaa oveen, joten laatikkoja kopaamaan ja etsimään sopivia materiaaleja.

Joulukranssin tekeminen

Kranssin koristelu alkamassa.

Meille on kertynyt vuosien mittaan kaikenlaista tilpehööriä ettei aina edes muista mitä kaikkea nurkissa pyörii, puhumattakaan siitä, että ne löytyisivät kun niille olisi käyttöä, khöm….

Joulukranssin tekeminen

Tekolunta ja -ruohoa.

Ostin eräältä Marokon reissulta tuollaista tekolunta pussillisen kun sattui yhdellä shoppailureissulla eteen osumaan. Sielläkin on nykyään aika paljon jo joulukoristeita myynnissä varsinkin isommissa tavarataloissa vaikka suurin osa ihmisistä on muslimeita eivätkä vietä joulua. En ole aiemmin keksinyt mihin tuota tekolunta käyttäisin, mutta nyt pääsin testailemaan.

Joulukranssi

Suloinen pingviini.

Pingviinit on syötävän söpöjä ja tuo kaveri oli aika hauska asentoineen. Nuo pienet sienet on fimomassasta tehtyjä. Meillä on varastossa tuollaista tekonurmeakin ja sehän näytti kivalta. Kranssin pohja on tehty pellavakuidusta, yksi minun lempparimateriaaleista. Tein joskus kauan sitten sellaisa pellavasydänkoristeita oveen ja tuota kuitua on jäänyt vähän jäljellä. Tekisi mieli tilata vähän lisää tuota kuitua “just in case” jos sattuisi iskemään kranssiputki päälle…Oli meinaan tosi kivaa tehdä pitkästä aikaa jotain ihan vaan itselle.

Ovikranssin tekeminen

Joulukranssi on valmis!

Onko teille muuten käynyt niin, että olette joskus saaneet jonkun aivan mahtavan  superidean minkä takia olette hamstranneet jotakin materiaalia nurkat pullolleen ja asia on kokonaan unohtunut, kunnes jonain kauniina päivänä törmäätte kaappeja ja komeroita penkoessa niihin??!!

Olin kokonaan unohtanut, että kävin rämpimässä metsässä kesällä keräämässä varpuja ja käpyjä ja niitä löytyi muutama pussillinen tuolta. Samalla löytyi myös viime vuoden satsit samoja värkkejä, eh….että käpyjä ainakin on! =)

Jouluinen ovikranssi

Jouluinen ovikranssi valmiina ripustettavaksi.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna