Pehmoiset huopaomenat

Olenkin jo muutamaan otteeseen postannut täällä blogissa mitä kaikkea huopapalloista voi väsäillä ja tässä taas yksi helppo ja nopea askarteluehdotus siihen ongelmaan. Jos et jaksa alkaa itse huovutella palloja tällä tekemälläni ohjeella niin palloja voi ostaa myös valmiina.

HUOPAPALLOISTA OMENAT

Huopaomenoita voit tehdä eri kokoisia, käyttämäni pallot ovat n.2cm ja soveltuvat koonsa puolesta koristeeksi vaikka mihin: kransseihin, joulukuuseen, koristeköynnökseen, koruihin jne. Ja omppujenhan ei tarvitse olla realistisen värisiä niin kuin nämä tekemäni, tee vaikka pinkkejä jos siltä tuntuu ja värimaailma sisustukseen/käyttötarkoitukseesi passaa.

Näistä ajattelin tehdä koristeköynnöksen ja käyttää loput vaikka syksyisen ovikranssin tekemiseen myöhemmin. Koristeöynnös on monikäyttöinen, jouluna voi laittaa sen vaikka joulukuuseenkin. Huopaomenat ovat kevyitä ja sopivat senkin puolesta monenlaiseen käyttötarkoitukseen.

Huopaomenoihin  tarvitset:

  • huopapalloja
  • vahanyöriä tai muuta vastaavaa narua
  • huopaa
  • sakset
  • neula
  • (pihdit)
  • liimaa

Omppujen tekeminen on simppeliä hommaa ja sopii hätäisemmällekin tekijälle, varsinkin jos sinulla on pallot jo valmiina odottamassa. Välillä on mukava tehdä nopeita askarteluita mihin ei mene koko iltaa tai useampi päivä ennen kuin valmista syntyy. Ja näiden tekemiseen et tarvitse mitään erikoisia välineitä, monella kaikki tarvittava välineistö löytyy jo kotoa varmasti.

Leikkaa askarteluhuovasta lehtiä omppujen koristeeksi. Minä vetelin kaikki lehdet vapaalla kädellä, mutta kaikki te perfektionistit voitte tehdä pahvikaavan ja piirtää sitä apuna käyttäen huovalle lehtien ääriviivat ja leikellä täydelliset koristelehdet omppuihin. Voit myös kirjoa yksityiskohtia lehtiin jos haluat.

Aloita pujottamalla huopapallo vahanyöriin ja sujauta yksi lehti perään. Pujota tarvitsemasi määrä huopapalloja ja lehtiä vuoron perään vahanyöriin. Jatka kunnes olet pujottanut kaikki haluamasi pallot nyöriin.

HUOPAPALLOISTA

Tee solmu ensimmäisen pallon alapuolelle ja katkaise nyöri haluamasi pituiseksi lehden yläpuolelta ja jatka samaan malliin kaikkien pallojen kanssa.

Lopuksi voit vielä siistiä naruja jos ne tuntuvat väärän pituisilta. Voit halutessasi liimata lehdet pienellä liimatipalla omppuun kiinni etteivät ne irtoaisi käytössä. Suosittelen tätä lämpimästi, säästyt monelta ärräpäältä. Minä liimasin lehdet ihan kuumaliiman tipalla omenaan kiinni, niin pysyät kaikki lehdet tallessa.

Nyt voit sitten jatkojalostaa huopaomenoita haluamaasi käyttötarkoitukseen. Jos haluat oikein fiilistellä niin voit kirjoa lehtiin koristepistoja. Aika söpöjä vai mtä??!!?