Hei tonttu-ukot hyppikää, nyt on riemun raikkahin aika!

Taas on se aika vuodesta kun voi penkoa ullakon kätköistä joulukoristeet esille ja ripustaa valoköynnökset ikkunaa koristamaan. Itse en ole ehtinyt tehdä kumpaakaan vaikka jouluhulluksi tunnustaudun, mutta tonttusavotta on ollut kyllä käynnissä työhuoneella jo pari kuukautta ainakin.

Tonttu-ukot

Tonttu-ukot

Nyt kaikki vuosien mittaan kirppareilta hankitut vanhat jouluaiheiset retroverhot ja -liinat pääsivät vihdoin ja viimein käyttöön, varsinkin sellaiset liinat mihin oli tullut tahroja eikä niitä voinut enää sellaisenaan käyttää. Poiskaan en raaskinut niitä heittää, sen verran hienoja printtejä niissä on ja muutenkin tuo retrokuosi puhuttelee ja sykähdyttää väreillään edelleen. Muutama retrokolttukin kohtasi taipaleensa pään ja päätyi tontun nutuksi.

tonttu

Vanhojen kankaiden materiaali on uskomattoman tukevaa ja kestävää, toista kuin nykyään. Kirppikset tulee aina syynättyä tarkkaan jos sieltä sattuisi löytymään joku ihana retrokuosi. Vaan nytpä sain napsittua näistä liinoista kaikki hyvät kohdat vielä uusiokäyttöön ja niitä jäi vielä jemmaankin muita projekteja varten.  tonttu-3

Muutaman tontun nutusta löytyy myös ihan uusia kankaita, en malttanut olla kokonaan käyttämättä niitä näissä.

tonttuset

Löytyykö sinulta kotoa mitään näistä tonttujen nuttujen kankaista tai näyttääkö joku kuosi tutulta lapsuudesta?

tontut

Nämä suloiset joulutontut löytyvät nyt myös nettikaupan puolelta. Isot ja pienet tonttuset etsivät vielä niitä loppuelämän kotenjansa!

 

 

Tonttujen nutuista löytyy myös ihan uusia kanTallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna